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Facility: Robyn's Nest Daycare / Robyn LeFever Date: 05/11/2017

STAFF RATIOS

1. LicenseYes

BUILDING/FIRE REQUIREMENTS

2. Inside FacilityNo

37.95.121(1)

(1) Cleaning materials, flammable liquids, detergents, aerosol cans, and toxic materials must be kept in 

their original containers and in a place inaccessible to children.  They must be used in such a way that 

will not contaminate play surfaces, food, food preparation areas, or constitute a hazard to the children.

The intent of this rule was not met:

Based on observation, CCL found that glass cleaner was on the top of the back lockers and bleach spray 

and disinfecting wipes were under the bathroom sink in an unlocked cabinet. The materials were accessible 

to the children in care.

Plan of Correction accepted 5/23/17.

3. EquipmentYes

4. ExitingYes

5. SpaceYes

OUTDOOR TOUR

6. Play AreaYes

7. SwimmingNot Observed

PROGRAM ISSUES

8. SupervisionYes

9. Provider ResponsibilitiesYes

10. ActivitiesYes

11. Night CareNot Observed

HEALTH ISSUES

12. Illness ExclusionYes

13. Health PreventionNo

37.95.183(2)(a-g)

(2) A first aid kit must be kept on site at all times and must at a minimum contain :

(a) Unexpired syrup of ipecac (one ounce bottle) which may be administered only upon directive from 

the Emergency Montana Poison Control Center or upon directive of the local emergency service 

program (i.e., 911 operator, local hospital, or physician);

(b) Sterile, absorbent bandages;

(c)  A cold pack;

(d) Tape and a variety of band-aids;

(e) Tweezers and scissors;

(f)  The toll free number for the Emergency Montana Poison Control Center, 1(800) 222-1222;

(g) Disposable single use gloves.

The intent of this rule was not met:

Based on review of first aid kit, CCL found that the kit did not contain the following items: tweezers and 

scissors.
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Facility: Robyn's Nest Daycare / Robyn LeFever Date: 05/11/2017

HEALTH ISSUES

Plan of Correction accepted 5/23/17.

MEDICATION

14. AdministrationYes

15. StorageYes

INFANTS/TODDLERS

16. DiaperingYes

17. FeedingYes

18. BathingNot Observed

19. SleepingYes

20. ActivitiesYes

21. Outdoor ActivitiesYes

22. Special RequirementsYes

TRANSPORTATION

23. Basic RequirementsYes

24. Child Passenger SafetyNot Observed

WRITTEN RECORDS

25. Parent InformationYes

26. Facility RecordsYes

27. Child File ReviewNo

37.95.128(1)(a-d)

(1) A day care facility must have on file a health record form, provided by the department, concerning any 

special health risks that would affect other children. This must be obtained and kept on file by the 

provider prior to residence or enrollment of any child under age two at the day care facility. The health 

record form must be signed by:

(a) A physician licensed to practice medicine in Montana pursuant to Title 37, chapter 3, MCA; or

(b) A physician assistant-certified licensed to practice in Montana and practicing under a utilization plan 

approved by the board of medical examiners; or

(c) A person licensed in Montana as a professional nurse and recognized by the board of nursing as a 

nurse practitioner or clinical nurse specialist; or

(d) A naturopathic physician licensed under Title 37, chapter 26, MCA.

The intent of this rule was not met:

Based on record review, CCL found that there was one child under age two that did not have a health 

record on file.  See enclosed copy of children’s record review.

Plan of Correction accepted 5/23/17.

37.95.140(1)-(4)

(1) Before a child under the age of five may attend a Montana day care facility, that facility must be provided 

with the documentation required by (4) that the child has been immunized as required for the child's 

age group against measles, rubella, mumps, poliomyelitis, diphtheria, pertussis (whooping cough), 

tetanus, and Haemophilus influenza type B, unless the child qualifies for conditional attendance in 

accordance with (9):
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Facility: Robyn's Nest Daycare / Robyn LeFever Date: 05/11/2017

WRITTEN RECORDS

(2) If the child is at least 12 months old but not less than 60 months of age and has not received any Hib 

vaccine, the child must receive a dose prior to entry.

(3) DT vaccine administered to a child less than 7 years of age is acceptable for purposes of this rule only if 

accompanied by a medical exemption meeting the requirements of ARM 16.28.707 that exempts the 

child from pertussis vaccination.

(4) Before a child between the ages of five and 12 may attend a day care facility providing care to school 

aged children, that facility must be provided with documentation required by (5) that the child has been 

immunized as required for the child’s age group against measles, rubella, mumps, poliomyelitis, 

diphtheria, pertussis (whooping cough), tetanus, and Haemophiles influenza type B, unless the child 

qualifies for conditional attendance in accordance with (9).

The intent of this rule was not met:

Based on record review, CCL found that there was one child that needed updates to immunization record .  

See enclosed copy of children’s record review.

Plan of Correction accepted 5/23/17.

37.95.141(6)

(6) The information supplied in (5)(a) through (d) must be maintained on forms provided by the department 

and must be signed by the parent or guardian.

The intent of this rule was not met:

Based on record review, CCL found that one child had an emergency contact /consent form that was not 

signed by a parent/guardian.See enclosed copy of children’s record review.

Plan of Correction accepted 5/23/17.

28. Medication FileYes

29. Caregiver File ReviewNo

37.95.622(4)(a-e)(i-iii)

(4) A primary caregiver must

(a) Be at least 18 years of age;

(b) Have sufficient language skills to communicate with children and adults ;

(c) Have at least one day of one the job orientation; and

(d) Receive a minimum of at least eight hours of documented continuing education annually as 

provided in 37.95.162; and

(e) Have the following training and experience:

(i)  Two years experience in an early childhood program such as a day care center , a family or group 

day care home, headstart, early headstart, or another recognized preschool program; or

(ii)  Child development associate credential; or

(iii) A bachelor of arts or an associate degree in education or a related field ;

(f) Hold a current course completion card in infant, child and adult CPR and infant choking response; 

and

(g) Be currently certified in standard first aid.

The intent of this rule was not met:

Based on observation and interview, CCL found that a caregiver that was not approved as a primary was 

left unsupervised with children.

Plan of Correction accepted 5/23/17.

30. First Aid RequirementsYes

ADMINISTRATIVE RECORDS

31. License-CertificateYes

32. Facility RequirementsYes
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Facility: Robyn's Nest Daycare / Robyn LeFever Date: 05/11/2017

ADMINISTRATIVE RECORDS

33. Registration/License ProcessYes
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